FAQ

1
De bouw:
De permanent bewoonbare, villa’s zijn en worden gebouwd in samenwerking met lokale vakmensen, bouwbedrijven begeleid en onder controle van een Franse architect. Dit gebeurd in gezamenlijk overleg met de Nederlandse bedrijfsleiding. U heeft zowel in Nederland als in Frankrijk een Nederlandstalig aanspreekpunt.
2
Bouwgarantie:
zowel Résidences Chadorli als de medewerkende bedrijven hebben een verzekering afgesloten. Dit is een ‘dommage-ouvrage’ welke onvoorziene bouwgebreken dekt. Er wordt tevens toezicht op gehouden dat de medewerkende bedrijven een ‘assurance décenale’ heeft, deze verzekering verzekerd gedurende 10 jaar technische fouten of gebreken. Daarnaast worden de woningen ook technisch gekeurd (door het bedrijf Veritas).
3
Zwembad:
Een zwembad is optioneel, uiteraard zijn hierin diverse mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact met ons opnemen. (hiervoor dient wel een bouwvergunning aangevraagd worden, welke dient te voldoen aan de door de gemeente gestelde eisen).
4
Gehandicapten:
In principe zijn de huizen aanpasbaar voor gehandicapten en de meeste percelen grotendeels vlak.
5
Verwarming/Airco:
De verwarming is elektrisch. Desgewenst kan er optioneel tegen meerprijs een houtkachel worden geleverd. Mocht uw keuze op centrale of vloerverwarming vallen is dat, als optie, mogelijk. Bijvoorbeeld het energievriendelijke systeem ‘pompe à chaleur’ warmtepomp. Dit geldt ook voor airco, deze is niet standaard aanwezig, maar wel als optie mogelijk.
6
Interieur:
Het huis wordt met kwaliteitsvloertegels opgeleverd, u heeft hierin de keuze uit een aantal mogelijkheden. Heeft u een voorkeur voor een andere kwaliteit betekend dit een prijswijziging, maar is dit uiteraard mogelijk. Dit geldt tevens voor het sanitair.
7
Tuin:
Indien gewenst is de aanleg van uw tuin - en uitbreiding van een betegeld terras (op betonnen ondergrond) - tegen meerprijs mogelijk. Ook voor de aanleg en/of het onderhoud van uw tuin kunnen we u bijstaan en met gespecialiseerde bedrijven in contac tbrengen.
8
Dagelijkse benodigdheden:
Op enkele kilometers afstand bevindt zich het dorpje ‘Montbron’, u vindt hier o.a. een aantal supermarkten, diverse bakkers en slagerijen, kappers, garages en verdere middenstand.
9
Medische/ nood-voorzieningen:
De eerste medische voorzieningen vindt u in Montbron: diverse huisartsen, fysiotherapeut en tandartspraktijk. Daarnaast is hier een ‘centre sapeurs-pompiers’ (reddingscentrum-brandweer) gevestigd, welke bij noodgevallen (zowel bij ongelukken als brand) ingeroepen worden. Ziekenhuizen en medische klinieken vindt u in Angoulême en Limoges.
10
Vervoersalternatieven:
Met de trein en per vliegtuig. Er kan per Thalys & TGV naar Angoulême gereisd worden. De reistijd is momenteel 7 uur, overstappen in Parijs (of eventueel Lille). Vliegen kan naar Bergerac.